سفارش تبلیغ
صبا ویژن
معارج

 

 

 اززمانی که سخنانت را در مسجد مدینه برای دفاع ازحق غضب شده ات (فدک ) وولایت امام علی (ع) بیان کردی  ،مظلومیت معصومین (علیهم السلام )شروع شد والان  هم ادامه دارد وبیشتر می شود .استاد اخلاقم (در حوزه علمیه حضرت معصومه (س))می گفت : که طبق سخنان عالمان ، سخنان شما را حفظ کنیم وعمل کنیم وبه فرزندانمان یاد بدهیم .

ماهم می خواهیم سخنان شما را (به خصوص سخنرانی شما درمسجد مدینه) پا برجا نگه داریم وبه گوش عالمیان برسانیم .


فتح واعطای فدک به فاطمه (س)[1]

پس از فتح خیبر درسال هفتم هجرت وحدود چهارسال قبل از رحلت پیامبر(ص)اهل فدک تسلیم شدندبدون آنکه لشکراسلام درفتح آ«جا شرکت داشته با شند وبه حکم آیه « ما افاء الله علی رسوله » چنین سرزمین هایی ملک شخصی پیامبرمحسوب می شوند .

لذا سرزمین فدک به صورت یکپارچه ازآن پیامبر شد که می بایست مردم فدک درآنجا کار می کردند ودرآمد آن را به حضرت تسلیم می نمودند وفقط اجرت دریافت می کردند .

بلا فاصله پس از فتح فدک آیه « وآت ذا القربی حقه » نازل شد یعنی « حق خویشان را به آنان بده » وجبرئیل در بیان آن از طرف خداوند عرضه داشت : « فدک را به فاطمه عطا کن »

پیامبرحضرت زهرا (س)را فراخواند وبه دستور آن حضرت سند فدک به عنوان بخشوده واعطایی پیامبر به آن حضرت تحویل داده شد. سپس با دعوت مردم از در آمد فدک بعنوان اعطایی فاطمه بین مردم تقسیم کردند.

حضرت زهرا (س)در سرزمین فدک نماینده ای قرار داد , واوپس از محاسبات لازم وپرداخت مخارج , در آمد آن را که از هفتاد هزار سکه طلا تا صد وبیست هزار سکه نوشته اند خدمت حضر ت زهرا (س) تقدیم می نمود .هرساله حضرت به اندازه قوت خود بر می داشت وبقیه را بین فقرا تقسیم می کرد , وتا هنگام رحلت پیامبر(ص) این شیوه ادامه داشت .

 



بحار الانوار: ج 21 ص 22 ،23،25،ج 29،ص105،110،114،115،118،121،123،195،348،

تهذیب الاحکام :     ج 1ص 224، الخرائج : ج1ص113. معجم البلدان : ج 4 ص 238.

 




ارسال در تاریخ چهارشنبه 93 اسفند 27 توسط اسود

وقتی که زندگی نامه های چند شاعر ودانشمند وعالمان بزرگ را خواندم احساس شر مندگی کردم و خالی بودن جای ایشان را در این عصر تکنولوژی ،برایم واضح تر شد.

     پوسته ای می شکافد واز درون آن نهالی شکفته می شود.شکافتن،شکفتن،و شکوفه.و چنین است که عالَم در خود تجدید می شود...و انسان نیز.

     دفاع از ارزش های اسلامی مال امروز نیست،مال مسائل امروزه (اقتصاد و فرهنگ و سیاست امروزی منهای فراموشی فرزانگان و بزرگانی که سالهای پیش، با تلاش شبانه روز و تحمل مشکلات ،زمینه های پیشرفت آینده را برای نسل های آینده ،آماده می کردند)، نیست. با ورود تکنولوژی، انگار یاد عالمانو فرزانگان فراموش می شود به طوری که در بعضی اخبار تلویزیون ، انسان های سر شناس امروزی را نشان می دهند که اطّلاعاتی در باره بزرگان وعالمان ندارند.

    تمدّن ها هم با شکافتن و شکفتن و شکوفه دادن بزرگان ، تجدّد پیدا می کند. تمدّن ایران اسلامی هم با وجود بزرگان ،تجدّد پیدا کرده و می کند.

 شهید آوینی میگویدکه نباید مغلوب تکنو لوژی شویم بلکه باید تکنولوژی را در خدمت خود درآوریم تا بتوانیم به موفّقیّت و پیشرفت و استقلال برسیم.هر چند بزرگان و دانشمندان و عالمان دینی،در پیشرفت علوم و تمدّن نقش بزرگی داشتند . ولی این به معنای آن نیست که ما مصرف کننده علوم آنها باشیم و از طرفی هم مغلوب تکنولوژی باشیم زیرا در این صورت ،هیچ پیشرفتی نخواهیم کرد و سنّت ایرانی –اسلامی مان را فراموش خواهیم کرد.

بنا بر این ما با مطالعه و تحقیقات پیرامون بزر گانمان و با غلبه ی بر تکنولوژی می توانیم به تولید علم بپردازیم و به تجدّد تمدّن اسلامی بپردازیم . همان طور که امام خمینی (ره)نیز به تجدّد تمدّن اسلامی و مغلوب شرق وغرب نشدن،مردم و جوانان ایران شکست خورده و اسیر را بر انگیخت و انقلاب اسلامی ایران را با یاری مردم به پا داشت.الآن هم دیر نشده و راه را بزرگان و عالمان دینی،در گذشته و حال برای ما باز کردند.

امام خمینی (ره)فرمودند که بچّه هایی که در گهواره اند (در زمان زندگی امام خمینی(ره)،ادامه دهند گان راه من هستند.منظور امام از بچّه هایی که در گهواره هستند،ما جوانان هستیم . بزرگان گذشته هم بنای علوم را بنا می گذاردند تا ما جوانان ونسل های بعدی ،آن را کامل تر کنند نه اینکه به فراموشی بسپارند و اسیر تکنولوژی شوند. بنابراین ما میتوانیم بهتر از عالمان و بزرگان گذشته باشیم و در صورت غلبه بر تکنولو ژی و دانستن راه صحیح بهره برداری از دانش وفن ،برای تحقّق اهداف الهی و معنوی انقلاب ،نظریات خوب ونابی درباره ی علوم نقلی و عقلی بدهیم و به این تجدید تمدن اسلامی بپردازیم.

یکی از موارد جنگ نرم دشمنان اسلام و ایران اسلامی،همین فراموش کردن بزرگان و عالمان دینی و دانشمندان ایران اسلامی و مغلوبیّت ما جوانان در برابر تکنولوژی است تا ما در علوم مختلف پیشرفت نکنیم و به قول دشمنانمان ، عقب مانده شدن به خاطر حکومت اسلامی شویم و فرهنگ وتاریخ دیرینه ی خودمان را فراموش کنیم تا بتوانیم مصرف کننده ی کالا های آنان شویم و در نتیجه مثل مردم آفریقا باشیم و با وجود منابع غنی در کشورمان ،برده ی استعمار غربی و تکنولوژی و علوم غربی باشیم. ولی ما می دانیم که نباید مغلوب تکنولوژی و مصرف کننده ی علوم و عقب مانده و برده ی دشمنان و استعمار گران باشیم. ما راه بزرگان و دانشمندان و عالمان دینی و امام خمینی (ره) و شهیدان را ادامه میدهیم و بیدی نیستیم که با این باد ها بلرزیم. بلکه این دشمنان هستند که در خیال خام خود ،چنین افکار پلیدی را در سرمی پرورانند. زیرا اسلام به خاطر خون شهیدان کربلا و مادر سیلی خورده و امام عصر مظلوم و مقام معظّم رهبری است که زنده و با سرعت و تحمّل سختی ها و تحریم ها ،با توکّل به خدا و تمسّک جستن به قرآن کریم و عترت است که به سمت پیشرفت و استقلال و حفظ تمدّن اسلامی و تجدید تمدّن اسلامی به پیش می رود .

شهید مطّهری نیز با غلبه ی شرقی و غربی بودن و تکنولوژی و توکّل به خدا و توّسل به قرآن کریم و عترت،کمک زیادی برای تولید علم به کار برد.(برای نمونه رجوع به کتاب هدف زندگی ،از شهید مهّری رجوع شود.




ارسال در تاریخ چهارشنبه 93 اسفند 27 توسط اسود

به دانش بود بی گمان زنده مرد.                       (فردوسی)




ارسال در تاریخ یکشنبه 93 خرداد 4 توسط اسود

به دانش بود بی گمان زنده مرد.                       (فردوسی)




ارسال در تاریخ شنبه 93 خرداد 3 توسط اسود
مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
.:
By Ashoora.ir & Blog Skin :.
قالب وبلاگ